Günlük Gazeteler

Hava Durumu

İSTANBUL

Bülten

SONBAHAR’DA EL BAKIMI

Caudalie El Kremleri eşsiz kokuları, besleyici ve nemlendirici içerikleri, leke giderici özelliği ile sonbaharda elleriniz için bakım ve yumuşak dokunuş sağlıyor.


Yazın güneşten kuruyan ve üzerinde güneş lekeleri oluşan elleriniz için Caudalie’nin yaşlılık karşıtı ve anti oksidan etkili patenti Polifenol’ü özellikteki El ve Tırnak Bakım Krem’leri ile sonbahar bakım ritüelinizi tamamlayın.

Üzüm ve asmadan elde edilen eşsiz Caudalie içeriklerine sahip el kremleri %98 oranında doğal içeriklerden oluşuyor. El kremlerinin formülünde yer alan üzüm çekirdeği yağı; cildi yenileyerek, derinlemesine beslerken, üzüm köpüğü mayasından elde edilen Vinolevure® ise ağırlığının 100 katı kadar suyu hücrelere hapsederek epidermisin kurumasını engelliyor ve cildin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçeriğinde yumuşatıcı ve nemlendirici etki; organik shea yağı, avokado ve zeytin yağları bileşimi, besleyici yağ asidi ile birlikte bitkisel gliserin bulunuyor.

Caudalie’nin 3 farklı El Kremi ile tüm gün elleriniz bakımlı ve yumuşak kalıyor. Cilt tarafından anında emilen kusursuz dokusuyla ciltte yumuşak bir his bırakan el kremleri aynı zamanda tırnakları da besleyerek canlılığını yeniden kazandırıyor.

Hand and Nail Cream

Narenciye aromalı kokusu ve ipeksi dokusu ile el ve tırnakları uzun süre yumuşatan Hand and Nail Cream, kolay emilimi ile ciltte yağlı bir his bırakmadan bakım sağlarken, antioksidan etkiye sahip üzüm polifenolleri, karite ve avokado yağları ile Vinolevure® yönünden zenginleştirilmiş içeriği ellerinizi besleyip koruyor. Ellerinizin yanı sıra tırnaklarınızı da güçlendirmek ve kütikülleri yumuşatmak için onarım sağlayan Hand and Nail Cream, turunç, portakal çiçeği ve portakal ağacı akorlarıyla yumuşak kokulu bakım sağlıyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 75 ml / 65 tl

 

The Des Vignes Hand and Nail Cream

Antioksidan etkiye sahip üzüm polifenolleri, karite ve avokado yağları ile Vinolevure® yönünden zenginleştirilmiş olan The Des Vignes Hand and Nail Cream  ellerinizi yağlı bir his bırakmadan besler, korur ve onarırken Thé des Vignes kokusuyla sarmalayarak büyülüyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 50 ml / 52 tl

Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream

Vinoperfect El Bakım Kremi Viniferine ile aydınlık görünüm sağlayan ve beyaz şakayık içeriğinin bir araya getirilmesiyle ellerdeki koyu lekelerin görünümünü gözle görünür oranda azaltan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream içeriğindeki avokado ve shea yağları ile günün her anında elleri derinlemesine besliyor.

İnce ancak kremsi dokusuyla cilt tarafından kolayca emilen ve derinlemesine rahatlatma sağlan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream  lekelerin görünümünü azaltarak yeniden oluşumunu engelliyor.

Turunç, portakal ağacı yaprağı, karpuz ve tatlı nane içeren fito-aromatik, taze ve zarif kokusuyla yağlı bir his bırakmadan bakım sağlayan Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream kuru ciltleri besleyerek onarıyor.

Tüketici Satış Fiyatı: 50 ml / 90 tl

*Caudalie yalnızca yetkili eczanelerde www.caudalie.com.tr’de satılır.

Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

İKİ DİLİM KARPUZ TÜKETİRSENİZ…

Karpuzun 8 önemli faydası!

Karpuz, lezzetli olmasının yanı sıra serinletici etkisiyle yaz aylarının en favori meyvelerinden biri. Üstelik yüzde 92’si sudan oluşan karpuz vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılarken, yüksek miktarda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığını korumadan kas ağrılarına, cildi gençleştirmeden saçları güçlendirmeye kadar pek çok fayda sağlıyor. Düşük kalorili olmasının yanı sıra tok tutan özelliğe sahip olduğu için zayıflamaya da yardımcı oluyor. Ancak dikkat! Şeker oranı yüksek olması nedeniyle karpuzda porsiyon miktarına mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan özellikle insülin direnci ve diyabet sorunu olan kişilerin 2 dilimi (200 gr) aşmamaları gerektiğine dikkat çekerek, “Karpuz ne kadar masum bir meyve gibi görünse de içinde meyve şekeri var. Lif oranı da düşük olduğu için glisemik indeksi yüksek bir meyve. Dolayısıyla diyabetik kişilerde bir porsiyondan fazla tüketilmesi kan şekerinin hızla yükselmesine yol açıyor. Karpuz tüketirken yanında bir dilim peynir gibi bir protein kaynağı tüketmek ise kan şekeri dengesinin daha kolay kontrol edilmesini sağlıyor.” diyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, karpuzun 8 faydasını anlattı, önemli önerilerde bulundu.

 

Vücudun sıvı ihtiyacını karşılıyor

Karpuzun bileşiminin yüzde 92’si sudan oluşuyor. Aynı zamanda elektrolit içeriği sayesinde vücudumuzdaki su kaybını önlemek için tüketebileceğimiz en sağlıklı ara öğünlerden biri olarak nitelendiriliyor.

 

Kanseri önlemeye yardımcı bileşikler içeriyor

Karpuz antioksidanlardan zengin bir meyve. İçerdiği likopen antioksidanı bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip. Aynı zamanda hücre bölünmesinde yer alan bir protein olan insülin benzeri büyüme faktörünün (IGF) vücudumuzdaki sayısını düşürüyor. Bu sayede kanser riskini azalttığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra içerdiği C vitaminiyle vücutta kanser hücrelerinin gelişmesine neden olan serbest radikallerin oluşumunu engelleyebiliyor.

 

Kalp sağlığını korumaya yardımcı

Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan karpuzdaki antioksidan maddelerin aynı zamanda kalp sağlığını koruyucu etkiye de sahip olduklarını belirterek şunları söylüyor: “Yapılan çeşitli çalışmalar likopenin kolesterol ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Karpuz kolesterolün vücuda, özellikle kan damarlarına yapabileceği hasarın da en aza indirilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca vücuttaki nitrik oksit seviyelerini arttırabilen bir amino asit olan sitrülini içeriyor. Nitrik oksit kan damarlarının genişlemesine yardımcı oluyor ve bu etkisiyle kan basıncını düşürüyor.

 

Kas ağrısını hafifletebiliyor

Karpuzun besin bileşiminde bulunan bir amino asit olan sitrülin kas ağrısını hafifletebiliyor. Spordan hemen sonra 1 bardak karpuz suyu kas ağrısını azaltmada ve antreman sonrasında toparlanmada yararlı olabiliyor.

 

Cildi gençleştiriyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan karpuzda bulunan A ve C vitaminlerinin cilt sağlığı için önemli olduğunu belirterek şu bilgileri veriyor: “C vitamini kollajen üretimini artırarak cildin daha genç görünmesine katkıda bulunurken, cilt yüzeyini yumuşatıp daha canlı görünmesini sağlıyor, kırışık oluşumunu engelliyor. Aynı zamanda koyu gözaltı halkalarını hafifletmeye yardımcı oluyor. A vitamini de cildi gençleştiren, kırışık oluşumunu önleyen ve lekeleri açan özelliğiyle ön plana çıkıyor”

 

Saçları güçlendiriyor

A ve C vitaminleri saçlar üzerinde de önemli etkiye sahipler. C vitamini kollajenin vücudumuzda yapılanmasına yardımcı olarak saçları güçlendiriyor. A vitamini de antioksidan özelliğiyle saç sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Özellikle güneşin yıpratıcı etkilerinin azaltılması konusunda faydalı oluyor.

 

Kilo vermek için ideal bir besin

Karpuz bol miktarda su ve az miktarda lif içeriyor. Lif ve suyun bir arada olması hem tok hissedilmesini sağlıyor, hem de bağırsakların çalışmasında etkili oluyor. Porsiyon kontrolü sağlanması kaydıyla diyetlerde hem ana hem de ara öğünlerde kullanılabiliyor.

 

İltihaplanmanın azalmasına katkı sağlıyor

Karpuz anti-enflamatuar antioksidanlar olan likopen ve C vitamininden zengin bir besin. Bu içerikleri iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı oluyor.


Karpuz tüketirken 5 kurala dikkat!

  • Ara öğünü tercih ederseniz karpuzu yemeklerden en erken 2 saat sonra tüketin. Bu hem kan şekerinin dengeli seyretmesini, hem de sindirim sistemine aşırı yüklenmeyi engelliyor.
  • Yemekle berber tüketecekseniz o öğünde ekmeği azaltın. Çünkü her 2 besin de karbonhidrat grubuna girdiği için aynı öğünde tüketilmeleri yemeğin karbonhidrat yükünü arttırıyor, bunun sonucunda da kilo kontrolünü güçleştiriyor.
  • Karpuz fazla olgunlaştıkça orta kısımlarında bozulmalar ve çürümeler başlıyor. Kesildiğinde kötü koku veya ekşi bir tat hissederseniz asla yemeyin.
  • Su içeriği yüksek, asit seviyesi düşük olduğu için kolay bozulan bir meyve. Bu nedenle kestikten sonra buzdolabında 3 günden fazla saklamayın.
  • Karpuzun çekirdeği sindirilemediği için fazla tüketmemenizde fayda var, çekirdeğinin kabuklarını çıkartıp yiyebilirsiniz.

Haber tarihi: 08 / 07 / 2019
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Cemil İpekçi, aile sırlarını Dilşat Erdil'e açıkladı.


Sonraki: Türkiye'de sıcak hava dalgaları daha sık görülebilir




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: pluscreativeajans.com