Günlük Gazeteler

Hava Durumu

İSTANBUL

Bülten

FLORMAR OJELERİN YEPYENİ RENKLERİ İLE

“YAZIN ENERJİSİ TIRNAKLARDA”

Oje tutkunlarına müjde! Flormar’ın çok sevilen Full Color, Jelly Look ve Pearly, serilerine eklenen sezonun en trend renkleri ile yaz resmen başladı!

Flormar’ın “Full Color”, “Jelly Look” vePearly”, oje serilerine eklenen yeni sezon renkleri ile tırnaklar renklenecek.

 

Tek kat uygulama ile yoğun renk veren Flormar’ın “Full Color” ojelerinin yeni sezon renklerini birbiriyle kombinleyebilir, farklı nail art tasarımlarıyla neşeli tırnaklara sahip olabilirsin. Yoğun kalıcılığı ve renk çeşitliliğiyle herkesin favorisi olan “Full Color” serisi ile  uçlardan soyulma sorunu yaşamadan parlak bitişli ve rengarenk ojelerinin keyfini çıkaracaksın.


Flormar’ın en sevilen oje serilerinden olan “Jelly Look” kalın fırçası ve jel oje dokulu formülü ile tırnaklarında pürüzsüz ve kolay bir uygulama sağlıyor. Tek katta tırnaklarına istediğin parlaklık ve yoğunlukta renk veren serinin yepyeni renkleri oje koleksiyonundaki yerini almaya hazır.


Işıltılı ve parlak bitiş sunan “Pearly” serisi ise sahip olduğu sedefli pigmentlerle tırnaklarda inci güzelliği yaratıyor. Hızlu kuruma özelliğine sahip bu serinin yeni renkleri ile yaz boyunca güneşin ışıltısını tırnaklarında hissedeceksin.


Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Bayramda etin yanında sebze de tüketilmeli

Bayramlar, sofraları ve birbirinden lezzetli yemek ve tatlıları akıllara getiriyor. Kurban Bayramı’nda birkaç gün bile olsa etin ve tatlıların aşırı tüketilmesinin sağlığı tehdit edebildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Özellikle mide, kalp-damar, tansiyon, şeker, böbrek hastaları bayram döneminde çok daha dikkatli olmalı. Günlük et tüketimi 150 gramı geçmemeli ve etin yanında mutlaka sebze de tüketilmeli” dedi.


Kırmızı et proteinden zengin olmasının yanı sıra demir, çinko, selenyum, B1, B6, B12, D vitamini gibi önemli besin öğelerini içerdiğini ve vücut için önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Aynı zamanda kolesterol ve doymuş yağ içeriği nedeniyle tüketim miktarı ve sıklığı kontrol altında olmalı” dedi. Etin vücutta, mide ve bağırsaklar tarafından sindirilmesinin önemini belirten Örnek, “Kurban Bayramı’nda hayvan kesildiği anda etin pişirilmesi, ölüm sonrası katılığı nedeniyle sert ve sindirimi zor olması nedeniyle hazımsızlık, şişkinlik, ishal veya kabızlığa neden olabiliyor” şeklinde konuştu.

 

Günlük et tüketimi 150 gramı geçmemeli

Eti olgunlaştırmak, yumuşak, lezzetli ve kolay sindirilebilir hale getirmek için güneş görmeyen serin bir ortamda (7-15°C) 3-4 saat dinlendirmek gerektiği önerisinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Sonrasında 4°C’de buzdolabında 24 saat bekleterek istediğimiz sonucu alabiliriz. Pişirme sırasında ise görünen yağlar ayırılmalı, kuyruk yağı gibi ekstra yağ ekleyerek et pişirilmemeli” dedi. Etin haşlama, ızgara şeklinde, fırında veya kendi yağında kavurarak pişirilebileceği önerisinde bulunan Tuba Örnek, “Izgara şeklinde pişirirken et ateşten kömürleşmeyecek mesafede tutulmalı ve günde 150 gramı aşmayacak ölçüde tüketilmeli” açıklamasında bulundu.

 

Eti sebzelerle birlikte tüketin

Kurban Bayramı’nda etlerin sebzelerle birlikte tüketilmesinin demir, çinko, magnezyum emilimini arttırdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Sebze, tam tahıllı ekmek, salata eşliğinde tüketilen et porsiyonu kontrollü ve çeşitli bir öğüne olanak sağlar. Ağır tatlılar yerine sütlü veya meyve tatlıları tercih edersek sağlıklı ve keyifli bayram geçirebilirsiniz” dedi.

 

Çözülen et yeniden dondurulmamalı

Etin önce serin bir ortamda, sonra 24 saat buzdolabında bekletildikten sonra depolanmak istenen kısmının artık dondurucuya yerleştirilebileceği önerisinde bulunan Tuba Örnek, “Kıyma halinde ya da parçalara ayrılmış olan etleri buzdolabı poşetleri yardımıyla tek pişirimlik porsiyonlar halinde dondurun ki sonra pişirmek istediğinizde ihtiyacınız kadar çözdürebilesiniz. Etler -18 °C de derin dondurucuda 4-6 ay süreyle korunabilir. Gıda güvenliği açısından çözdürdüğünüz etleri kesinlikle tekrar dondurmayın” açıklamasında bulundu.

Haber tarihi: 10 / 08 / 2019
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Anadolu Otoyolu'nda bayram yoğunluğu
Sonraki: Normalde 40 dakika, bayramda 15 dakika




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: pluscreativeajans.com